assignment
Kayıp Bagaj Tazminatı Nasıl Alınır?Siz de dönen bagaj konveyörünün başında tedirgin bakışlarla bekleyenlerden misiniz? Merak etmeyin hemen hemen her uçak yolcusu bu kaygıyı taşıyor. Kayıp veya hasarlı bagaj korkusuyla yaşamanıza gerke yok, yalnızca gereken önlemleri almanız, sahip olduğunuz hakları ve böyle bir durumla karşılaştığınızda nereye başvuracağınızı bilmeniz gerekiyor. Tüm yolcular bagajlarını alıp giderken, sizinki çıkmayınca, telaşla durumunuzu anlatacak, yardımcı olacak merci ararsınız. Ama bu konuda yalnız değilsiniz.
İstatistikler ne diyor?
2017 yılında, dünya genelinde üç milyardan fazla yolcu, hava yolu ulaşımını kullandı ve bunlardan yaklaşık yirmi beş milyonu kayıp veya geciken bagaj olarak istatistiklere geçti. Bunların %97'si kısa sürede, kalanın %85'i ise bir ay içerisinde teslim edildi. Bazı bagajların bulunamamasına karşın, kayıp oranları, havayolu trafiğişnin artışına ters orantılı olarak azalıyor. Kayıp bagaj meselesi ise en çok, yoğun hava trafiğine sahip Amerika Birleşik Devletleri'nde tartışılıyor.
İç Hatlarda 6, Dış Hatlarda 12 Saat
Amerika Birleşik Devletleri'nde, iç hatlarda 6, dış hatlarda ise 12 saat içerisinde teslim edilemeyen bagajların şirketler tarafından tazmin edilmesi isteniyor. Havayolu firmaları bu durumdan hoşnut olmasa da, kayıp veya geç teslim edilen bagaj konusunda yolcuları memnun edecek adımların atılmasına ön ayak olabilir. Öyle ki, kargoya teslim edilen bagajlardan yalnızca ABD havayollarının yılda üç milyar dolar gelir elde ettiği ifade edilerek, yaklaşık bir yıl içerisinde sonuç vermesi düşünülüyor.
Bagaj hakları nelerdir?
Havacılık sektörünün büyük oranda kurallarını belirleyen IATA Anlaşması hükümleri ile Varşova ve Montreal Konvansiyonu, yolcu ve bagaj haklarının çerçevesini çiziyor. Türkiye'de de tüm havayolu şirketlerini bağlayan bu kurallara göre yolcuların kayıp veya hasarlı bagaj hakları şöyle:
Kiloya göre ödeme yapılır
Varşova Konvansiyonu'na göre; hasarlı, kayıp veya gecikmeli bagaj halinde, söz konusu zarara göre kilogram başına 250 Poincare Franc (ortalama 20 USD) ve kayıtsız bagaj için toplam 5.000 Poincare Franc (ortalama 400 SUD) ile sınırlı. Şayet havayolu şirketinin kasti olarak zarar verme veya ihmal durumu ispatlanırsa, bu limitler uygulanmıyor.
Yine aynı şekilde, Montreal Konvansiyonu'na göre; hasarlı, kayıp veya gecikmeli bagaj halinde havayolu şirketinin sorumluluğu ortalama 1250 Euro ile sınırlı. Daha fazla tazminat talep etme şansınız mahkemeye başvurduğunuzda da değişmiyor, zira bilet alırken kuralları kabul etmiş oluyorsunuz.
Hasarlı bagajı bildirin
Eğer bagajınız hasar görmüşse, teslim alınışından itibaren en geç yedi gün içerisinde; gecikme halinde ise, teslime hazır bulundurulduğu tarihten itibaren yirmi bir gün içerisinde söz konusu havayolu firmasına yazılı ihbarda bulunmanız gerekiyor. Bileti aldığınız ve seyahati sonlandırdığınız firmaların farklı olması veya bileti aldığınız firmayla yolculuk yapanın farklı olması durumuna, tazminat talebinizi her iki havayolu firmasına da yapabilirsiniz. Ancak unutmamanız gereken nokta şu: Bilet üzerinde adı veya uçuş kodu verilen havayolu, sözleşme akdedilen havayoludur. Şayet bagajdaki hasar, anında fark edilebilecek türden ise, terminali terk etmeden önce başvuru gerekli.
Bağlantılı uçuşlarda sorumluluk kimde?
Birden çok havayolu firmasıyla yapılan uçuşlarda en önemli taşıyıcı olarak bilinen firmanın bagaj hakkı kuralları geçerlidir. Bu taşıyıcı firma, seyahatte en önemli veya uzun uçuş seferi yapan havayoluna göre belirleniyor. Uluslararası kurallara göre, ilk beş günde kayıp bagajın araştırılması için ilk olarak söz konusu havayolu firmasının kayıp eşya birimi, sonrasında ise bir üstündeki birim devreye giriyor. Bir ay içinde bulunamayan kayıp bagaj için tazminat işlemi devreye alınıyor.
Geciken bagaj ödemesi var
Haklarınızı bilmeniz her bakımdan önemli zira pek çok yolcu halen bu durumdan haberdar değil. Bagajınızı geç teslim aldıysanız, teslim süresince yaptığınız harcamalara dair belgelerle birlikte söz konusu havayolu firmasına bizzat ya da yazılı olarak başvuru yapmanız halinde bedelini almanız mümkün. Bunun gerçekleşebilmesi için bagajı teslim aldığınız tarihten itibaren yirmi bir gün içerisinde işlem yapmanız gerekiyor.
Kayıp bagaj söz konusuysa
Kayıp bagaj söz konusu olduğunda ve her şeye rağmen bulunamadığı durumlarda, tazminat davası açabilirsiniz. Yolculuğun sonlandığı, yani bagajınızı teslim almanız gereken tarihten itibaren iki yıl içerinde dava açma hakkınız bulunuyor.
assignment
İzleyince Yola Çıkma İsteği Uyandıran Seyahat FilmleriBazı filmler konularıyla izleyicinin zihninde bambaşka kapılar açar, daha önceden düşünmediği bir fikrin doğmasına, daha önceden görmediği bir yere gitmesi için planlar yapma isteği uyandırır.
Bir sinema filmindeki tek bir sahne, insanın seyahat planlarının şekillenmesine neden olabilir. Dünyanın bazı yerleri o bölgede çekilen dizi ve sinema filmleri nedeniyle ziyaretçi akınına uğruyor. İzlediğinizde yola çıkma isteği uyandıran en güzel seyahat filmleri, evde geçirdiğiniz süreyi keyifle geçirmenize yardımcı olacak.
En Güzel Seyahat Filmleri
1. Easy Rider (Özgürlüğün Bedeli)
1969 yapımı Easy Rider, filmi seyahat temalı filmler arasında kült kategorisinde değerlendirilen filmlerden biri. Filmin konusu uyuşturucu satarak gelir elde eden ve bu gelirle motosiklet gezisine çıkan iki hippinin deneyimlerini anlatıyor. Wyatt ve Billy isimli iki hippinin Los Angeles'ta başlayan motosiklet yolculuğu Batı Amerika'dan başlayıp doğu'ya doğru devam ederken yolculuk Amerika'daki idealist toplum anlayışının tükenişine mesaj gönderiyor.
Yönetmen: Dennis Hopper
Oyuncular: Jack Nicholson, Dennis Hopper, Peter Fonda (1969)
2. On The Road (Yolda)
2012 yapımı On The Road (Yolda) filmi, New Yorklu genç yazar Sal Paradise'ın babasının vefatının ardından eski hükümlü Dean Moriarty adlı kişiyle tanışmasının ardından yaşanan anlara odaklanıyor. Kısa süre içerisinde yakınlaşan Sal ve Dean, Dean'ın karısı Marylou'yu yanlarına alarak yola çıkıyor. Özgürlük hissi yaşam biçimi olan bu 3 insan yol boyunca kendileri de dahil olmak üzere dünyayı ve insanları keşfediyor. Film, Jack Kerouack'ın aynı adlı kitabından uyarlama.
Yönetmen: Walter Salles
Oyuncular: Kristen Stewart, Sam Riley, Amy Adams(2012)
3. Everything is Illuminated (Her Şey Aydınlandı
2005 yapımı Everything is Illuminated filmi, 2. Dünya Savaşı sırasında Nazi işgalinden dedesini kurtaran kadını bulmayı hedefleyen Ukrayna kökenli Amerikalı Jonathan'ın hikayesini anlatıyor. Jonathan'ın dedesini kurtaran kadını bulmak için çıktığı gezide Jonathan'a bir tur rehberi, rehberin kendisini kör zanneden dedesi ve köpekleri eşlik ediyor. Dedesinin köyünü bulmak için mücadele eden Jonathan, gezi boyunca başka gerçeklerin ortaya çıktığını fark ediyor. Jonathan'ı Elijah Wood canlandırıyor.
Yönetmen: Liev Schreiber
Oyuncular: Elijah Wood, Eugene Hutz, Boris Leskin (2005)
4. Before Sunrise (Gün Doğmadan)
1995 yapımı Before Sunrise filmi Fransız Celine ile Amerikalı Jesse'nin Budapeşte-Viyana tren yolculuğu sırasında bir çiftin kavgası esnasında tesadüfen tanışması üzerine başlayan hikaye ve devamında gelişen olayları anlatıyor. Cebinde hiç parası olmayan Jesse'nin Viyana'da sokakta geçirdiği 14 saatlik zaman diliminde Celine de Jesse'ye eşlik eder. Romantik bir öyküsü olan film birçok festivalden ödülle döndü.
Yönetmen: Richard Linklater
Oyuncular: Ethan Hawke, Julie Delpy (1995)
5. Rain Man (Yağmur Adam)
Zengin babasının ölümünün ardından babasının mal varlığının üzerine konma hayalleri kuran Charlie, babasının kendine 1949 model bir araba bıraktığını, geri kalan tüm servetini ise Charlie'nin varlığından bile haberdar olmadığı ağabeyi Raymond'a miras bıraktığını öğrenir. Kardeşini ziyaret ederek mirasta kendi payı olduğunu anlatmak isteyen Charlie, abisinin kaldığı yerin otizm vakfı olduğunu öğrenir ve iki kardeşin hayatı bu andan itibaren değişir.
Yönetmen: Barry Levinson
Oyuncular: Tom Cruise, Dustin Hoffman, Bonnie Hunt (1989)
gradeassignment
Hayat Kurtaran Seyahat AtıştırmalıklarıSeyahat ederken çantaya konulan atıştırmalık yiyecekler, hem bütçeyi etkin kullanmaya yardımcı oluyor hem de acil durumlarda kurtarıcı görevi görüyor. Dışarıda yemek yemenin pahalı olduğu ülkelerde, mola verilmeyen uzun yolculuklarda ya da yiyecek bulmanın zor olduğu bölgelerde atıştırmalıklar devreye giriyor.
Özellikle yemek konusunda esnek olmayan kişilerin, damak tadına uygun atıştırmalıklarla seyahat etmesinde yarar var. Gezilerde maliyeti azaltmaya da yardımcı olan atıştırmalıklar, uzun süreli yürüyüşlerde yaşanabilecek ani rahatsızlıklar için de sigorta görevi taşıyor.
En İyi 10 Seyahat Atıştırmalığı
1. Meyveler
Kısa sürede tokluk hissi yaratan meyve çeşitlerinin taşınması da oldukça kolay. Dilimlenerek, plastik kilitli torbalarda rahatlıkla taşınabilen meyve çeşitleri, kan şekerinin düşmesini engelliyor. Elma, Kivi, Armut, Muz, Üzüm gibi meyveler, acil durumlarda ilk başvurulacak gıda kaynağı olabilir. Birçok ülkede sokakta ve marketlerde plastik kaplarda satılan tropik meyveler de denemeye değer.
2. Sandviçler
Hazırlanması kolay, pratik ve ekonomik seçeneklerden biri olan sandviç çeşitleri, açlık anında ilk akla gelen yiyecekler arasında. Farklı kombinasyonlarla hazırlanabilen sandviçlerin içine dilediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz. Yeme-içmenin pahalı olduğu ülkelerde kurtarıcı görevi taşıyan sandviçleri plastik torbada taşımak mümkün.
3. Sebzeler
Özellikle vejeteryan ağırlıklı beslenenler için pratik bir atıştırmalık olan sebze çeşitleri, çantada olması gereken yiyecekler arasında. Damak tadına uygun bir yemek bulunamadığı ya da et ağırlıklı mutfağın hakim olduğu bölgelerde de işlevsel bir seçeneğe dönüşen sebze çeşitlerinden havuç, küçük domates, biberle karın doyurulabilir. Ayrıca önceden hazırlanmış patates, patlıcan, kabak kızartması gibi seçenekler ekmek arası olarak değerlendirilebilir.
4. Peynir veya Yumurta
Kolay dağılmayan, sert peynir çeşitleri, küçük parçalara bölünerek seyahate rahatlıkla eşlik edebilir. Önemli bir protein kaynağı olan peynir, günlükihtiyacın karşılanması açısından da önemli bir besin. Özellikle Avrupa ülkelerinde süpermarket reyonları ekonomik peynir çeşitleri ile dolu. Ayrıca haşlanmış yumurta, ekmek arası bir lezzet olarak seyahatte tok kalmaya yardımcı oluyor.
5. Kurabiye ya da Kuru Pasta
Türkiye unlu mamül çeşitleri konusunda birçok ülkeden daha zengin. Hemen hemen her mahallede bulunan pastane ya da unlu mamül satış noktasında çok sayıda kurabiye ve kuru pasta çeşidi satılıyor. Ayrıca süpermarketlerde de benzer ürünler bulunuyor. Taşıması kolay olan kurabiye ve kuru pasta çeşitleri, acıkılan anlarda devreye giriyor.
6. Et ve Kuru Et
Avrupa ve Amerika'da yaygın olarak tüketilen kuru et çeşitleri, Türkiye'de henüz yeterince tanınmıyor. Vakumlu ambalaj içerisinde kurutulmuş olarak satışa sunulan et çeşitleri protein ihtiyacını karşıladığı gibi, tok da tutuyor. Ayrıca "aç bitir" formatında satılan salam, jambon ve sosis çeşitleri oldukça yaygınlaşmaya başladı. Bu tip ürünlerin saklama koşullarına ve son tüketim tarihine dikkat etmek gerekiyor.
7. Cips
Büyük sırt çantalarında kolaylıkla taşınabilen cips çeşitleri, hazır atıştırmalıklar arasında en çok tercih edilenlerden. Farklı boylarda ve ambalajlarda satılan cips çeşitlerinden doğal kavrulmuş ve katkı maddesi içermeyenlerden tüketmek gerekiyor. Cipsin yanında su ihtiyacını da unutmamakta fayda var.
8. Şekerleme ve Çikolatalar
Yoğun aktivite ve uzun yürüyüş içeren seyahatlerde, aniden düşen kan şekerini dengelemek için sırt çantasında yer alması gereken ürünlerin başında çikolata ve şekerleme çeşitleri geliyor. Tek seferde tüketilebilecek büyüklükteki ürünler seyahat sırasında kolaylıkla taşınabiliyor.
9. Kraker ve Galeta
Damak tadına hitap etmeyen ve farklı yemek kültürüne sahip yerlerde kraker ve galeta tarzı atıştırmalıklar açlığı bastırmak için işe yarıyor. Aktivitelerin planlanandan daha uzun sürdüğü durumlarda ve uzun yolculuklarda tuzlu kraker ve galeta mide bulantılarını da engelliyor.
10. Kuruyemiş ve Kuru Meyve
Türkiye kuruyemiş çeşitleri açısından oldukça zengin bir ülke, Fındık, Ceviz, Fıstık, Antep Fıstığı, Badem, Leblebi gibi atıştırmalık kuruyemişleri hemen hemen her yerde bulmak mümkün. Ayrıca kuru kayısı, Kuru üzüm gibi enerji veren kuru meyveler de yolculuk için ideal. Özellikle Avrupa ülkelerinde akla gelebilecek tüm meyveler kuru şekilde tüketiliyor. Kuru meyve kan şekerinin dengelenmesi açısından da sağlıklı.
Seyahatin en iyi yanı, yeni kültür ve insanlarla tanışmak. Bu yüzden çantada atıştırmalık bir şey kalmadığında üzülmemek gerekiyor. Bir şeyler yiyen biri ile göz teması kurmak ve iletişime geçmek karın doyurmanın yollarından biri. Sohbete başlamak, yiyecek bir şeylerin habercisi olabilir.
Seyahat atıştırmalıkları yolculuk sırasında kurtarıcı görevi taşıyor. Bitmek bilmeyen yolculuklarda, yemek kültürü çok farklı olan bir yerde ya da yoğun aktiviteden birden düşen kan şekerini dengelemek için atıştırmalıkların anlamı büyük.
grade
assignment
Türkiye'de Tarihe Doyacağınız 5 YerAnadolu toprakları, binlerce yıldır farklı medeniyetlere ev sahipliği yapıyor. Asya, Orta Doğu ve Avrupa arasında önemli bir geçiş güzergahında yer alan Anadolu, insanlık tarihine ışık tutan tarihi ve kültürel merkezleriyle tüm dünyanın ilgisini çeken bir coğrafya.
Türkiye'nin batısından doğusuna dört bir yanında onlarca antik kent, tören yeri, müze ve kültürel merkez bulunuyor. Her yıl binlerce ziyaretçi ağırlayan bu noktalardan en popülerlerini bir araya getirdik.
Türkiye'de En Popüler Tarihi Yerler
1. Efes Antik Kenti, İzmir
İzmir'in Selçuk ilçesinde bulunan Efes Antik Kenti, İzmir'in en çok ziyaretçi ağırlayan antik kenti. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan kent Roma Devleti'nin Asya eyaletinin başkentiydi.
Efes Antik Kenti'nin bulunduğu bölge birbirinden güzel turistik merkezlere de ev sahipliği yapıyor. Antik dünyanın 7 harikasından biri olan Artemis Tapınağı, Hristiyanların hac merkezi Meryem Ana Evi, eski Rum köyü Şirince, St. John Bazilikası, İsa Bey Camii, Ashab-ı Keyf Mağarası, Pamucak Sahili ve Kuşadası gibi yerler Efes ile birlikte gezip görebileceğiniz, rotanızda mutlaka yer alması gereken noktalar.
2. Zeugma Mozaik Müzesi, Gaziantep
Açıldığı tarihten itibaren Gaziantep'in turizmine büyük katkı sunan Zeugma Mozaik Müzesi, dünyanın en önemli mozaik müzelerinden biri. Fırat Nehri kıyısındaki Zeugma Antik Kenti'nden çıkarılan eserlerin sergilendiği müzede en ünlü parça ise Çingene Kızı Mozaiği.
3. Tarihi Yarımada, İstanbul
İstanbul'un Fatih ilçesinde, Haliç ve Marmara Denizi ile çevrili olan Tarihi Yarımada, Sarayburnu'ndan başlayıp Beyazıt ve Topkapı'ya uzanıyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan bölgede. Türkiye'nin ve İstanbul'un en önemli tarihi ve turistik yapıları ile müzeleri yer alıyor.
Tarihi Yarımada'da ziyaret edilebilecek yerler arasında Sultanahmet Camii, Topkapı Sarayı Müzesi, Ayasofya Müzesi, Türk-İslam Eserleri Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Hipodrom, Dikilitaş, III. Ahmet Çeşmesi, İstanbul Arkeoloji Müzeleri ve Gülhane Parkı bulunuyor.
4. Ani Harabeleri, Kars
Kars'ın en önemli tarihi yerleşim yerlerinden Ani Harabeleri, yakın geçmişte UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girerek dünyanın ilgisini çeken bir yere dönüştü.
Bölgede yaşayan Ermeniler, Gürcüler, Ruslar, Selçuklular, Osmanlılar gibi millet ve devletlerin mimari ve kültürel izlerinin görüldüğü Ani Antik Kenti, tarih boyunca üzerinde kesintisiz insan yaşamının devam ettiği çok kültürlü bir bölge.
5. Kapadokya, Nevşehir
Türkiye'nin en büyük açık hava müzesi olan Kapadokya, Hasan Dağı ve Erciyes Dağı'ndan fışkıran lavların rüzgar etkisiyle yeryüzünde oluşturduğu muhteşem doğa şekilleri, kaya kiliseleri, vadileri ve sıcak hava balonu turlarıyla turistik bir merkez.
Türkiye'de UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren ilk yerlerden olan Kapadokya'da birçok kaya otel, tarifi mümkün olmayan bir konaklama deneyimi yaşatıyor. Kapadokya, Hristiyanlığın ilk dönemini yansıtan freskolu kiliseleriyle Hristiyanlk tarihi için de büyük önem taşıyor.
gradeassignment
İzmirde Görmeniz Gereken MüzelerAnadolu ile Avrupa'yı birbirine bağlayan, medeniyetler beşiği İzmir'in zengin tarihi günümüzden 8 bin 500 yıl öncesine kadar uzanıyor. İlk İzmirliler Neolitik Çağ'da İzmir'in Bornova ilçesindeki Yeşilova Höyüğü çevresinde yaşadı. Barış içerisinde yaşayan bu topluluk Batı Anadolu'ya dair bugün bildiğimiz birçok bilgiye öncülük etti. 8 bin 500 yllık tarihi süreçte İzmir, birçok farklı medeniyetin yerleştiği, ürettiği, insanlığa hizmet ettiği bir yer oldu.
Türkiye'nin en büyük üçüncü şehri İzmir, onlarca farklı medeniyetin izlerini taşıyan görkemli antik kentleri, ören yerleri, zengin müzeleri ile yerli ve yabancı turistler için muhteşem bir hazine. İzmir'i ziyaret edenlerin görmesi gereken müzeler bu listede.
İzmir Müzeleri
1. Efes Selçuk Müzesi
Türkiye'nin en önemli müzelerinden Efes Selçuk Müzesi, İzmir'in Selçuk ilçesinde, koleksiyonunda 64 bin eseri bulunduran dünya mirası bir merkez. Efes ve yakın çevresinde
sürdürülen kazılarda elde edilen Miken, Arkaik, Klasik Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı devirlerine ait buluntuların sergilendiği müze ile birlikte Efes Antik Kenti, İsabey Camii, Artemis Tapınağı ve St. Jean Anıtı'nı da görülecekler listenize ekleyin.
2. Bergama Müzesi
Türkiye'nin ilk arkeolojik kazı müzesi ünvanını taşıyan Bergama Müzesi, 1936'dan beri ziyarete açık. 1979'da etnografya bölümü de eklenen müzede Erken Tunç Çağı'ndan Bizans Dönemi'ne kadar olan zaman aralığından eserler sergileniyor. Bergama Müzesi'ndeki eserlerin çoğu ilçe merkezi ve çevresinde yapılan kazılarda elde edilmiş.
3. İzmir Arkeoloji Müzesi
İzmir Arkeoloji Müzesi, kentin en önemli müzelerinden biri. 1924'te Basmane'de Ayavukla Kilisesi'nde kurulan müze 1984'te şimdiki binası olan Konak Bahri Baba Parkı'na taşındı. Ege tarihi ve sanatının yansımalarını görebileceğiniz müze, bölgesel müze statüsünde kabul ediliyor. İzmir Arkeoloji Müzesi'nin en çarpıcı eseri Roma Dönemi'ne tarihlenen mermer Androklos Heykeli'nin Efes'in kurucusu Androklos'a ait olduğu düşünülüyor.
4. Atatürk Müzesi
Alsancak I. Kordon üzerinde yer alan Atatürk Müzesi'nin binası 1875-1880 yılları arasında halı tüccarı Takfor tarafından ev olarak yaptırılmış. 1922'den sonra terk edilen yapı hazine mülkiyetine geçmiş. 1923'te İktisat Kongresi çalışmaları için İzmir'e gelen Atatürk çalışmalarını binada sürdürmüş. 1926'da İzmir Belediyesi tarafından satın alınan yapı Atatürk'e armağan edilmiş. 1930-1934 yıllarında kente gelen Atatürk hep bu binada kalmış. Bina günümüzde müze olarak ücretsiz ziyarete açık. Kordon'daki Atatürk Caddesi'nin en hoş mimari yapılarından biri.
gradeassignment
Budapeşte'de Sanat ve Tarih Meraklılarına En Güzel YerlerMacaristan'ın başkenti Budapeşte, Orta Avrupa'nın en fazla ziyaretçi ağırlayan turizm destinasyonlarından. Tuna Nehri'nin iki yakasına kurulu olan kent 24 saat yaşayan, dinamik bir görüntüye sahip.
Şehirde zengin koleksiyona sahip müzeler, operalar, tiyatrolar, enfes bar, cafe ve restoranlar yerli ve yabancı konuklarla cıvıl cıvıl. Bu güzel kenti ziyaret eden sanat ve tarih meraklılarının mutlaka yapması gereken şeyler bu listede.
Budapeşte'de Sanat ve Tarih Severlere Öneriler
1. Sanat Tutkunları için öneriler
- Budapeşte'nin dünyaca ünlü operasında bir gösteriye gitmek.
- Avrupa sanatının muhteşem eserlerini görmek için Güzel Sanatlar Müzesi'ne gitmek.
- Klasik müziğin ritmini takip için Academy of Music'te bir gösteriye gitmek.
- Budapeşte'nin yeni kültür merkezi olan Sanat Sarayı'nı (Palace of Arts) ziyaret.
- Sziget Festivali dünyanın en büyük müzik festivallerinden biri ve her Ağustos ayında yüzbinlerce kişi akın ediyor, siz de bunlardan biri olabilirsiniz.
- Fotoğrafçıların çok seveceği bir yer olarak "The Mai Mano House of Photography".
- Macaristan Ulusal Galerisi'nde ülkenin en büyük sanatçılarını ve eserlerini görebilirsiniz.
- El sanatları ile ilgileniyorsanız Kogart Gallery ya da Trafo Gallery mutlaka ziyaret edilmeli.
- Şehrin en güzel galerilerini ziyaret etmek için "Budapest Art Tour"a kayıt yaptırabilirsiniz.
- Castle Hill'e gidebilir ve hatta Macar dansını bile öğrenebilirsiniz.
2. Tarih Tutkunları İçin Öneriler
- Memento Park'ta Lenin ile bir fotoğraf çektirebilirsiniz.
- Tarihi Castle Hill'de hiç acele etmeden yavaş yavaş tüm tarihi gezebilirsiniz.
- Faşizm ve Komunizmin etkilerinin sergilendiği Terör Müzesine gidebilirsiniz.
- Budapeşte'de ki Yahudi müzesinde ülkeye Yahudilerden kalan mirası görebilirsiniz.
- 700 yıllık tarihe tanıklık edebilmek için Matthias Kilisesine gidebilirsiniz.
- Budapeşte'deki Parlamento binasının muhteşem mimarisini görebilir ve kraliyet mücevherlerine hayranlıkla bakabilirsiniz.
- Aquincum'da Antik Roma İmparatorluğu dönemine bir adım atabilirsiniz.
- Budapeşte Tarih Müzesinde şehrin ve ülkenin tarihini öğrenebilirsiniz.
- Yeraltı Müzesinde (Underground Museum) Avrupa'da yapılan ilk metroyu görebilirsiniz.
grade
assignment
Türk Hava Yolları (THY) Kozlu Uçak Bileti Telefonu 444 34 97Türk Hava Yolları (THY) Kozlu uçak bileti satış ofisi telefon numarası 444 34 97 yada 0212 603 53 00 nolu telefonlardan ulaşabilirsiniz.
THY Kozlu şubesinden en uygun yurtiçi ve yurtdışı uçak bileti satın alabilirsiniz. THY grup rezervasyonu işlemlerinizi kolaylıkla halledebilirsiniz. Online uçak bileti işlemlerinizi web sitemizden üç adımda tamamlayabilirsiniz. Online bilet işlemleri 3D Güvenlik sistemi ile gerçekleşmektedir. Türk Hava Yolları’nın (THY) yanı sıra yerli ve uluslararası yüzlerce havayolu firmasının uçak biletini çağrı merkezi telefonu olan 444 34 97 nolu telefonu arayarak yapabilirisiniz.
Türk Hava Yolları (THY) uçak bileti satın almak ve rezervasyon işlemleri yapmak için 444 34 97 yada 0212 603 53 00 nolu telefonları ücretsiz arayabilirsiniz.
grade
assignment
Türk Hava Yolları (THY) Kilimli Uçak Bileti Telefonu 444 34 97Türk Hava Yolları (THY) Kilimli uçak bileti satış ofisi telefon numarası 444 34 97 yada 0212 603 53 00 nolu telefonlardan ulaşabilirsiniz.
THY Kilimli şubesinden en uygun yurtiçi ve yurtdışı uçak bileti satın alabilirsiniz. THY grup rezervasyonu işlemlerinizi kolaylıkla halledebilirsiniz. Online uçak bileti işlemlerinizi web sitemizden üç adımda tamamlayabilirsiniz. Online bilet işlemleri 3D Güvenlik sistemi ile gerçekleşmektedir. Türk Hava Yolları’nın (THY) yanı sıra yerli ve uluslararası yüzlerce havayolu firmasının uçak biletini çağrı merkezi telefonu olan 444 34 97 nolu telefonu arayarak yapabilirisiniz.
Türk Hava Yolları (THY) uçak bileti satın almak ve rezervasyon işlemleri yapmak için 444 34 97 yada 0212 603 53 00 nolu telefonları ücretsiz arayabilirsiniz.
grade
assignment
Türk Hava Yolları (THY) Gökçebey Uçak Bileti Telefonu 444 34 97Türk Hava Yolları (THY) Gökçebey uçak bileti satış ofisi telefon numarası 444 34 97 yada 0212 603 53 00 nolu telefonlardan ulaşabilirsiniz.
THY Gökçebey şubesinden en uygun yurtiçi ve yurtdışı uçak bileti satın alabilirsiniz. THY grup rezervasyonu işlemlerinizi kolaylıkla halledebilirsiniz. Online uçak bileti işlemlerinizi web sitemizden üç adımda tamamlayabilirsiniz. Online bilet işlemleri 3D Güvenlik sistemi ile gerçekleşmektedir. Türk Hava Yolları’nın (THY) yanı sıra yerli ve uluslararası yüzlerce havayolu firmasının uçak biletini çağrı merkezi telefonu olan 444 34 97 nolu telefonu arayarak yapabilirisiniz.
Türk Hava Yolları (THY) uçak bileti satın almak ve rezervasyon işlemleri yapmak için 444 34 97 yada 0212 603 53 00 nolu telefonları ücretsiz arayabilirsiniz.
grade
assignment
Türk Hava Yolları (THY) Erekli Uçak Bileti Telefonu 444 34 97Türk Hava Yolları (THY) Erekli uçak bileti satış ofisi telefon numarası 444 34 97 yada 0212 603 53 00 nolu telefonlardan ulaşabilirsiniz.
THY Erekli şubesinden en uygun yurtiçi ve yurtdışı uçak bileti satın alabilirsiniz. THY grup rezervasyonu işlemlerinizi kolaylıkla halledebilirsiniz. Online uçak bileti işlemlerinizi web sitemizden üç adımda tamamlayabilirsiniz. Online bilet işlemleri 3D Güvenlik sistemi ile gerçekleşmektedir. Türk Hava Yolları’nın (THY) yanı sıra yerli ve uluslararası yüzlerce havayolu firmasının uçak biletini çağrı merkezi telefonu olan 444 34 97 nolu telefonu arayarak yapabilirisiniz.
Türk Hava Yolları (THY) uçak bileti satın almak ve rezervasyon işlemleri yapmak için 444 34 97 yada 0212 603 53 00 nolu telefonları ücretsiz arayabilirsiniz.
grade
Uçak Bileti satın almak ve rezervasyon işlemleri yapmak için 7/24 müşteri temsilcilerinize web sitemizdeki telefonlardan ulaşabilirsiniz.