En Güzel Alaçatı Plajları
Anasayfa En Güzel Alaçatı Plajları

En Güzel Alaçatı Plajları

Alaçatı, Türkiye'de yaz turizminin göz bebeğii, Çeşme'ye bağlı bir tatil merkezi olan Alaçatı, Arnavut kaldırımlı daracık taş sokakları, begonvillerin süslediği taş yapıları, şirin butik otelleri, konsept mekanları, renkli gece hayatı ve muhteşem kumsalları ile yaz boyunca ziyaretçi akınına uğruyor.

Alaçatı'yı ziyaret edenler Alaçatı çevresindeki plajlara günün erken saatlerinde giderek kumsalların ve denizin tadını çıkarıyor. En güzel Alaçatı plajları arasından seçiminizi yapıp, güneşin yüzünü esirgemediği bu güzel yerde deniz, kum ve güneşleş kendinizi ödüllendirin.

 

En Güzel Alaçatı Plajları

1. Alaçatı Halk Plajı

Alaçatı Port'tan Ovacık'a giden yol üzerinde yer alan Alaçatı Halk Plajı, Alaçatı'nın en bilinen ücretsiz halk plajı. Kumsalı çakıl taşlı olan plajın yanı başına kadar araçla girebiliyor. Herhangi bir tesisin olmadığı plajda az sayıda ağaç gölgeleri nedeniyle tercih ediliyor. Plaja gitmeden önce temel ihtiyaçları almak şart. Yakın çevrede market yok. Denizi soğuk, temiz ve berrak.

2. Piyade Koyu

Alaçatı Port'tan Ovacık'a giden güzergah üzerinde, Çark Plajı'nın bitişiğinde yer alan Piyade Koyu'nun etrafında beach club işletmeleri var. Geçmişte askeri tatbikatlar için kullanıldığından ismi Piyade Koyu olarka anılan bu koy ücretsiz hizmet veriyor. Ancak son yıllarda faaliyete geçen işletmeler koya geçişi kapattığından aracı yukarıda bırakp yürümek gerekiyor. Piyade Koyu'nun denizi temiz ve soğuk. Yeme-İçme, tuvalet, duş, soyunma kabini gibi ihtiyaçlar için koyun çevresindeki işletmelerden ücreti karşılığında yararlanılabiliyor.

3. Çark Plajı

Alaçatı Port'ta yer alan Çark Plajı, sörf okullarının eğitim parkurlarının bulunduğu alanda. Plajın bir bölümü windsurf aktivitesine ayrılmış durumda. Sezon boyunca sörf yapmaya elverişli rüzgarın olduğu plajda güneşin altında rüzgarın da etkisiyle kısa süre içerisinde farkına varmadan kavrulabilirsiniz.

Çark Plajı, ücretsiz halk plajı ve beach clbların yan yana sıralandığı korunaklı bir koyda yer alıyor. Denizi ve plajı orta kalitede. Duş, soyunma kabini, tuvalet ve market gibi ihtiyaçları karşılayabileceğiniz tesisler var.

4. Deliklikoy

Alaçatı'nın en ünlü plajı Deliklikoy, adını sahilde yer alan delikli kayadan alıyor. Alaçatı Port-Ovacık yolu üzerinde, Alaçatı Halk Plajı'nı geçtikten sonraki koyda konumlanan Deliklikoy'da herhangi bir işletme ya da market yok. Daha çok kampçıların ve günübirlik tatilcilerin tercih ettiği koyun sahili çakıl taşlı.

Soğuk ve tertemiz bir denize sahip olan Deliklikoy'da ağaç ya da gölgelik bir alan yok. Denize girip güneşlenme planınız varsa şemsiye götürmeniz şart. Özel araç dışında bir ulaşım imkanı da yok.

5. Kleopatra Plajı 

Güvercinlik Koyu olarak da bilinen Kleopatra Koyu, Deliklikoy'dan Ovacık yönünde tepenin ardındaki bir sonraki koy. Kleopatra Koyu'na geçiş Özpınar Sitesi içerisindeki yoldan yapılıyor.

Kleopatra Koyu'nun plajı kumluk ve denizi oldukça soğuk ve temiz. Plajda site sakinlerinin kullandığı şemsiye ve şezlonglar var. bunun dışında herhangi bir işletme ya da market yok.

6. Zio Beach

Alaçatı'nın en popüler beach clublarından Zio Beach, Premier Solto Hotel by Corendon'ın sahilinde yer alıyor. Çark Plajı'nın bitişiğindeki koyda bulunan Zio Beach, 5 bin metrekarelik bir alanda, 300 kişilik VIP, 700 kişilik beach alanı ile hizmet veriyor. Restoranı, snack barı ve iki ayrı barı ile ziyaretçilerini ağırlıyor. Plaja giriş ücreti 70 TL, bir içecek dahil.

7. Escape Beach (Beirut Alaçatı)

Unique Alaçatı Eğlence Merkezi'nde Beirut Alaçatı olarak açılan beach club işletmesi Escape Alaçatı ismiyle yoluna devam ediyor. Unique Alaçatı'nın en büyük plaj alanı olan Espace Beach, 450 kişi kapasiteli. DJ etkinliklerinin de gerçekleştirildiği plaja giriş ücreti 60 TL, bir içecek ve havlu, şezlong dahil.

8. Ilıca Plajı

Çeşme'nin en ünlü plajı olan Ilıca Plajı, Alaçatı'ya 2.5 km uzaklıkta. Altın renkli, ince taneli kumsalı, sığ ve berrak denizi, denizin içerisinde sıcak su kaynaklarıyla en güzel İzmir plajları arasında yer alan Ilıca Plajı, Alaçatı çevresinde de mutlaka uğramanız gereken bir yer. Ücretsiz halk plajı ve ücretli şezlong, şemsiye alanlarının ayrıldığı plaja kendi sandalyeniz ve havlunuzla sorunsuzca giriş yapabilirsiniz. Özellikle hafta sonları çok kalabalık olan plajda deniz öğleye kadar sakin, öğleden sonra ise dalgalı oluyor.

 

 

3 Nisan 2019 Çarşamba 18:03:12

İletişimclose

Uçak Bileti satın almak ve rezervasyon işlemleri yapmak için 7/24 müşteri temsilcilerinize web sitemizdeki telefonlardan ulaşabilirsiniz.

6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit