İstanbul Havalimanı'nda Hızlı Pasaport Geçiş Sistemi Yeniliği
Anasayfa İstanbul Havalimanı'nda Hızlı Pasaport Geçiş Sistemi Yeniliği

İstanbul Havalimanı'nda Hızlı Pasaport Geçiş Sistemi Yeniliği

Yolcuların parmak izi ve yüz tanıma kontrollerinin ardından 18-20 saniye içinde pasaporttan geçebilmesini sağlayacak sistemin test çalışmaları, İstanbul Havalimanı'nda başlatıldı. İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA ve Emniyet Genel Müdürlüğü ve tarafından yürütülen "Hızlı Pasaport Geçiş Sistemi" ile yolculara zaman kazandırılması hedefleniyor. Sistem sayesinde yolcular parmak izi ve yüz tanıma kontrollerinin ardından 18 saniye içerisinde havalimanında 16 geliş,10 gidiş ve 4 transfer alanında yer alan toplam 30 hızlı pasaport geçiş bankosundan geçebiliyor. Türkiye Cumhuriyeti pasaportu taşıyan ve 18 yaş üstündekilerin yararlanabildiği sistemin donanımı, İGA IT tasarımına uygun olarak yerli bir firma tarafından hayata geçirildi. Haberleşme Teknolojileri Daire Başkanlığı ve EGM Bilişim tarafından geliştirilen sistemin parmak izi ve yüz tanıma ekipmanları dışındaki donanım ve yazılımı yerli firma tarafından üretildi.

Peki sistem nasıl çalışıyor?

Pasaportlarıyla beraber gelen yolcuların sistemin bulunduğu ilk adımda pasaportlarını okutmaları gerekiyor. Ardından parmak izi ve biyometrik veriler ile pasaporttaki bilgileri ile eşleştiriliyor. Yolcular, yaklaşık 18-20 saniyede pasaport işlemlerini yapıyor. 
Geçiş yapan yolcuların pasaportlarına damga vurma işlemi emniyet görevlileri tarafından yapılıyor.

Sizde İstanbul Havalimanında bulunan bu yeniliklerden faydalanmak için online-ucak-bileti.com adresini ziyaret edebilir veya destek hattı 444 34 97 numaralı telefonu arayabilirsiniz. 

26 Ağustos 2019 Pazartesi 12:38:48

İletişimclose

Uçak Bileti satın almak ve rezervasyon işlemleri yapmak için 7/24 müşteri temsilcilerinize web sitemizdeki telefonlardan ulaşabilirsiniz.

6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit