İstanbul Yeni Havalimanı Nerede? Nasıl Gidilir?
Anasayfa İstanbul Yeni Havalimanı Nerede? Nasıl Gidilir?

İstanbul Yeni Havalimanı Nerede? Nasıl Gidilir?

İstanbul Yeni Havalimanı açıldı. Peki 3. Havalimanı Nerede Nasıl Gidilir, seyahat ipuçları nelerdir? İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışıyla son açıklamalara göre 6 Nisan 2019 tarihine kadar kademeli olarak Avrupa yakasından yapılacak tüm uçuşlar istanbul Atatürk Havalimanı'ndan buraya taşınacak. Şehir merkezinden oldukça uzak konumda ve ulaşımın uzun sürebilecek olması nedeniyle uçak kaçma endişesi yaşayan herkesin aklındaki soru.

Hem toplu taşıma ile hem de kendi aracıyla havaalanına gitmek isteyen pek fazla kişi 3. Havalimanı nerde ondan bile fazla emin değil.

 

 

Yeni Havalimanı Nerede? Nasıl Gidilir?

İstanbul Yeni Havalimanı Arnavutköy ilçesi sınırlarında bulunuyor. Avrupa yakasında Karadeniz kıyısındaki bölgede. Çatalca, GÖktürk Arnavutköy kavşağında ve Terkos Gölü'ne yakın bir alanda yer alıyor. Bölge Tayakadın ve Akpınar Köyleri arasında 76.5 KM2'lik bir alana bulunuyor. İstanbul Atatürk Havalimanına kuş uçuşu mesafesi ise 35 Km.

Havalimanına Özel Araçla Nasıl Gidilir?

Kuzey Marmara Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim köprüsüyle de direkt bağlantısı olan  İstanbul yeni havaalanına özel otomobille gitmek isteyenler ne yapacak? kendi otomobiliyle Yeni havalimanına gitmek isteyenler için adres tam olarak şöyle;

İmrahor Mahallesi Ulubatlı Hasan Caddesi No:255 34283 Arnavutköy İstanbul.

 

İstanbul Yeni Havalimanı Otopark Seçenekleri

Dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak 3. Havalimanı otopark seçenekleri de çok fazla olacak. Yeni havalimanında toplam 40.000 araç kapasiteli bir otopark var. 18.000 araç kapasiteli Katlı Otoparkı, 1 bloğu 3 katlı ve 4 bloğu 7 katlı olmak üzere toplam 5 bloktan oluşuyor. Yakın çevrede de havalimanına düzenli servis yapacak bir çok özel otopark açılışı bekliyor.

 

Yeni Havalimanına Toplu Taşıma İle Nasıl Gidilir?

Yeni Havalimanına Metro İle Gitmek

İstanbul 3. Havalimanı'na metro ile gitmek isteyenler maalesef biraz daha beklemek zorunda. Çünkü havalimanı metrosu henüz tamamlandı. Yeni havalimanı'na ulaşım için yapılan Gayrettepe-Havalimanı metrosu 2019 sonlarından itibaren hizmete açılacak.

Gayrettepe'den Yeni Havalimanı'na direkt gelecek olan metro aslında ulaşımı büyük oranda rahatlatacak. ayrıca toplam mesafesi 27 Km olacak ve 6 istasyondan oluşacak Halkalı-İstanbul 3. Havalimanı arasındaki metro hattı ise 2020 yılı sonunda tamamlanmış olacak. Raylı sistem tamamlanınca 3. Havalimanı'na Marmaray ile de yalnızca bir aktarma yapılarak gidilebilecek.

 

 

5 Nisan 2019 Cuma 13:10:12

İletişimclose

Uçak Bileti satın almak ve rezervasyon işlemleri yapmak için 7/24 müşteri temsilcilerinize web sitemizdeki telefonlardan ulaşabilirsiniz.

6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit