Selanik Beyaz Kule'nin Hikayesi
Anasayfa Selanik Beyaz Kule'nin Hikayesi

Selanik Beyaz Kule'nin Hikayesi

Selanik'teki en popüler anıt ve kentin görsel ikonu olan Beyaz Kule tüm ihtişamı ile kentin sahilinde bulunuyor. Bu ünlü simge yapı, kentin zengin geçmişini yansıtıyor. Kule, ziyaretçilere Selanik Körfezi de dahil olmak üzere bölgenin büyüleyici manzarasını sunuyor. Kule, Selanik'in kültürel yaşamına yapılan son eklemelerden biri haline gelen eşsiz bir müzeye ev sahipliği yapıyor. İşte Beyaz Kule'nin hikâyesi.

 

Selanik Şehrinin Sembolü

15. yüzyl civarında bir Bizans suru üzerine inşa edilen Beyaz Kule, savunma duvarları ile kapatılmış, limanı ve kıyı şeridi savunmasını güçlendirmek için bir kale görevi görmüş. O dönemde, Osmanlı askeri zaferinin şerefine Aslan Kulesi olarak anılırken, 17. yüzyılda Kalamarya Kulesi olarak bilinirdi. Bir garnizon ve daha sonra bir hapishane olarak yeniden kullanıldıktan sonra Kan Kulesi (ya da Türkçe olarak Kanlı Kule) adını aldı. 1891 yılında mevcut Beyaz Kule adını aldı ve beyaza boyandı.

15. yüzyılda, savunma duvarları tahrip edilmiş, kule I. Dünya Savaşı'nda Müttefik kuvvetler için bir iletişim merkezi olarak hizmet vermiş ve çatışmalar sırasında birçok antik eser de depolanmış. Kule, 1912'den 1983'e kadar Selanik'teki hava savunmasını barındırıyordu ve aynı zamanda üniversitenin meteoroloji laboratuvarını barındırıyordu. Bugün, halka açık ve Selanik'in zengin tarihine ve çok kültürlü ruhuna odaklanan bir müzeye ev sahipliği yapıyor. Ziyaretçiler ayrıca en üst düzeyden etkileyici manzaranın keyfini çıkarabilir.

Şehir ve İnsanlarına Adanmış Bilgilendirici Bir Müze

Beyaz Kule müzesi, yüzyıllar boyunca Selanik'in gelişimini keşfediyor ve kent yaşamının önemli dönüm noktalarına odaklanıyor. Stratejik konumu sayesinde Selanik, yüzyıllarca süren bir dönüşüm geçirdi ve bir sürü nüfus ve kültürü memnuniyetle karşıladı. Tematik olarak düzenlenmiş görüntüler, multimedya uygulamaları ve benzersiz eserler sayesinde, ziyaretçiler şehri doğumundan günümüze kadar keşfedebilir ve kimliğini şekillendiren farklı kültürleri ve tarihi olayları anlayabilir.

Bugün, elverişli konumu sayesinde, Beyaz Kule halk için ortak bir buluşma noktası ve kesinlikle bu muhteşem şehirde mutlaka görülmesi gerekenler listenizde yer almalı. İster buluşma noktası olarak ister basit bir şekilde fotoğraflarınızın arka planı olarak kullansanız da, Kültür Gezisi şehri ve büyüleyici tarihini daha iyi anlamak için bu eşsiz anıt ve müzesini ziyaret etmenizi öneririz. Hayal kırıklığına uğramayacaksınız.

4 Nisan 2019 Perşembe 10:23:12

İletişimclose

Uçak Bileti satın almak ve rezervasyon işlemleri yapmak için 7/24 müşteri temsilcilerinize web sitemizdeki telefonlardan ulaşabilirsiniz.

6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit