Seyahat Sırt Çantasında Olması Gereken şeyler
Anasayfa Seyahat Sırt Çantasında Olması Gereken şeyler

Seyahat Sırt Çantasında Olması Gereken şeyler

Sık seyahat edenler bilirler; sırt çantası seyahatin olmazsa olmazlarından biridir. En zor anda hayat kurtaran, küçük bir detayla seyahatin sorunsuz geçmesini sağlayacak her türlü ihtiyaca anında yanıt veren sırt çantası, doğru bir planlama işi aslında.

Piyasada farklı ihtiyaçlara göre hacmi ve tasarımı değişen onlarca tip sırt çantası var. Sık seyahat edenlerin bavul ya da büyük sırt çantasının yanında orta hacimli bir sırt çantasını sürekli yanlarında taşımak için sürkeli el altında bulundurması şart. Olmazsa olmaz giysiler, ayakkabı ve terlik gibi genel kullanım ürünlerini büyük çantaya yerleştirdikten sonra her an ihtiyaç duyulacak daha küçük boyutlu eşyaları yanımızda sürekli taşıyacağımız sırt çantasına özenle koymak gerek. Peki seyahat sırt çantasının olmazsa olmazları neler, bu detaylar için yazıyı mutlaka okuyun.

 

Seyahat Sırt Çantasında Olması Gerekenler

1. Mevsime Dikkat 

Seyahat edilecek destinasyonun hava durumu ve gidilecek bölgenin mevsimi seyahat çantasına koyulacakları belirlemek için öncelikle dikkat edilmesi gereken nokta. İçerisinde deniz, kum, güneş gibi detaylar olan yazlık bir seyahat varsa parmak arası terlik, mayo, güneş kremi, şapka, havlu ve şort çantaya mutlaka konulması gerekenlerden. Hava sıcaklığına bağlı olarak terlemenin de artmasından dolayı yedek tişört, iç çamaşırı ve gece dışarı çıkmak için en az bir takım kıyafet hazırlamalı. Hava sıcaklığının düşük olduğu dönemde ise özellikle uzun ve sıcak tutan çoraplar önemli. Bunun yanı sıra eldiven, kaşkol, bere ve içlik gibi detaylar da hayat kurtarır.

2. Ayakkabı Kişinin Kararı

Ayakkabı konusu kişiye göre değişkenlik gösteriyor. Kimileri seyahat sırasında tek ayakkabıyla yola çıkıp, tüm seyahati bu ayakkabı ile geçiriyor. Bazıları ise ayağına giydiği ayakkabıya en az bir çift ayakkabı alternatifini çantasına yerleştiriyor. Yürüyüş rotaları olan bir bölgede standart bir ayakkabı zorlayıcı olabilir. Mutlaka yürüyüşü kolaylaştıran bir spor ayakkabı almak gerekiyor böyle durumlarda.

3. Kişisel bakım ürünleri

Şampuan, diş fırçası, diş macunu, vitamin ve banyo lifi kişisel bakım için seyahat çantasına koyulabilecek ürünlerden. Kadınlar için makyaj malzemeleri ve günlük bakım kremleri de bu ürünlere ilave edilebilir. Kişisel bakım ürünleri için şeffaf, plastik çantalar satılıyor. Bu çantalar hem tüm ürünleri bir arada tutuyor hem de patlama veya kapaklarının açılması gibi durumlarda ürünlerin çantadaki diğer eşyalara bulaşmasını önlüyor.

4. Para ve Elektronik Ürünler

Seyahat sırasında taşınırken en çok endişe veren şeyler para ve maddi değeri yüksek olan elektronik ürünler. Sırt çantasına zorunlu olmadıkça para ve değerli eşya koymamak lazım. Sürekli yanınızda taşıdığınız bir sırt çantası var ise bu çantaya fotoğraf makinesi, hafıza kartı ve cüzdanınızda taşıdığınız paranın bir kısmını ayırarak en güvenli bölmesine koyabilirsiniz.

Parayı bölerek herhangi bir hırsızlık ya da düşürme gibi durumda paranızın bir kısmı üzerinizde ya da cüzdanınızda olduğundan en azından birkaç gününüzü daha geçirebilecek kadar bütçeniz olur. Kredi kartı ve banka kartlarını da aynı mantıkla birkaç farklı yerde taşıyabilirsiniz.

5. Sırt Çantasını Düzgün Yerleştirme

Sırt çantasını düzgün yerleştirmek sırt çantasına alacağınız şeyler kadar önemli. En az kullanacağınız ve ihtiyaç duyacağınız şeyleri sırt çantasının en altına, en sık ihtiyaç duyacağınız eşyaları ise sırt çantasının en üstüne koymanız gerekiyor. Sırt çantasının en altında ayakkabı, terlik ve pantolon gibi büyük ve yer kaplayan ürünler, orta bölümünde rulo haline getirdiğiniz tişört, iç çamaşarı ve diğer giysiler, en üst bölümüne ise kişisel bakım ürünleri, fotoğraf makinesi ve anlık ihtiyaç duyacağınız diğer eşyalarınızı koymalısınız.

 

3 Nisan 2019 Çarşamba 17:46:24

İletişimclose

Uçak Bileti satın almak ve rezervasyon işlemleri yapmak için 7/24 müşteri temsilcilerinize web sitemizdeki telefonlardan ulaşabilirsiniz.

6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit