Sun Express Koronavirüs açıklaması
Anasayfa Sun Express Koronavirüs açıklaması

Sun Express Koronavirüs açıklaması

Değerli Yolcularımız,
 
Koronavirüs’ün etkilerinin artması ile dünya genelinde birçok ülke, önlem amacıyla seyahat kısıtlamaları ve yasakları getirmiştir. Bu durumun siz yolcularımız için yaratacağı rahatsızlıktan ötürü son derece üzgünüz, ancak elbette idari düzenlemelere tamamen uymak durumundayız. SunExpress ile yaptığınız her yolculukta, hem sizin hem de ekibimizin güvenliğinin ve sağlığının her zaman önceliğimiz olduğunu vurgulamak isteriz.
 
Uçuşunuzu erteleme veya bilet iade konusunda detaylı bilgi almak için aşağıda yer alan bilgilendirmeleri incelemenizi önemle rica ederiz.
 
İlgili otoriteler tarafından sürekli olarak güncellenebilen düzenlemeler ve içinde bulunduğumuz karmaşık durum nedeniyle şu anda değişiklik ve iptal taleplerinizi e-posta, Whatsapp veya Facebook Messenger gibi mesaj servisleri üzerinden işleme alamadığımızı belirtmek isteriz.
 
Size en iyi şekilde hizmet vermek için müşteri hizmetlerimizi doğrudan arayarak iletişim kurmanızı rica ederiz. İlgili telefon numaralarına buradan ulaşabilirsiniz. Anlayışınız için teşekkür ederiz.
 
SunExpress ekibiniz
 
Önemli: Nisan ayında Türkiye’den yapılacak özel uçuşlar
 
Değerli Yolcularımız,
 
İçişleri Bakanlığı, Türkiye’deki 31 şehirde hafta sonu için sokağa çıkma yasağı ilan etmiştir. Ancak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün özel izni ile hafta sonu için planlanan özel uçuşlarımız planlandığı şekilde gerçekleştirilecektir. Bu uçuşlarımıza bileti bulunan yolcularımız uçuş biletlerini/e-biletlerini yanlarında bulundurarak havalimanına ulaşabileceklerdir. Bu doğrultuda yolcularımızın havalimanına gelirken biletlerini/e-biletlerini mutlaka yanlarında bulundurmalarını önemle rica ederiz.
 
Türkiye ve Almanya arasında planlanan söz konusu ek uçuşlarda yolcularımız sadece Türkiye’den ülke dışına ulaştırılacaktır. Yürürlükte olan seyahat yasağı gereği Almanya’dan Türkiye’ye girişlere 30 Nisan 2020’ye kadar izin verilmemektedir. Bu nedenle üzülerek dönüş uçuşlarında yolcu kabul edemeyeceğimizi belirtmek isteriz.
 
Almanya’ya giriş sadece Alman vatandaşları, Almanya’da oturma izni olan farklı ülke vatandaşları veya aile birleşimi amacıyla Alman Ulusal D Tipi Vize’si bulunan kişiler, Almanya’da oturma izni bulunan Avrupa Birliği ülkelerinin vatandaşları veya bir Avrupa Birliği ülkesinde oturma izni bulunan ve transit olarak ikamet ettikleri ülkeye kara yoluyla (sadece Almanya’ya komşu olan ülkelere) veya hava yoluyla (aktarmalı uçuşun kanıtlanması şartıyla) gidecek olan Avrupa Birliği veya üçüncü ülke vatandaşları için mümkündür. Federal bölgeye giriş konusunda son kararın Federal Polis’in sorumluluğunda olduğunu hatırlatmak isteriz.
 
Almanya Sağlık Bakanlığı’nın yönlendirmesi doğrultusunda Alman vatandaşları da dahil olmak üzere Almanya’ya giriş yapan herkese iki hafta süresince evde karantina uygulaması söz konusu olacaktır. Ayrıca ülkeye giriş yapan tüm yolcuların yerel sağlık otoritelerine yurt dışından geldiklerini bildirmeleri zorunludur.
 
Teması azaltmak için alınan önlemlerle ilgili önemli hatırlatmalar:
 
  1. Havalimanında yaşanabilecek olası yoğunluk ve yolcularımızın uçağa kabulünün belirli mesafe korunarak yapılması nedeniyle uçuş saatinizden en az 3,5 saat önce havalimanında bulunmanızı önemle rica ederiz.
  2. Havalimanında bulunduğunuz süre boyunca ve uçak içinde maske takmanın zorunlu olduğunu hatırlatmak isteriz.
  3. Uçak içindeki teması azaltmak amacıyla düzenlediğimiz özel uçuşlarda paketli kek ve su dışında uçak içi yiyecek/içecek servisi yapılmamaktadır. Aynı doğrultuda uçuş öncesi sipariş uygulamamız uçuş yasakları devam ettiği sürece kaldırılmıştır.
 
Türkiye için Seyahat Kısıtlamaları
 
Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Koronavirus salgını nedeniyle tüm iç ve dış hat uçuşları için seyahat yasakları uygulamak durumunda kalmıştır. Seyahat yasağı mevcut şartlar altında 30 Nisan 2020’ye kadar devam edecektir.
 
Bu nedenle SunExpress tüm iç hat uçuşlarını ve Türkiye’ye ve Türkiye’den olan tüm dış hat uçuşlarını 30 Nisan 2020’ye kadar askıya almıştır.
 
Tüm uçuşlar için esnek rezervasyon değişikliği
 
Son gelişmeler doğrultusunda SunExpress olarak sizlere çeşitli yeniden rezervasyon seçenekleri sunuyoruz. Yeniden rezervasyon işlemi nedeniyle hiçbir ceza uygulanmamaktadır.
 
Sunduğumuz seçeneklerin detaylarını aşağıda bulabilirsiniz.
 
1. Başka bir uçuş tarihi için yeniden rezervasyon yapın:
 
Seyahat tarih aralığı 13 Mart – 30 Haziran 2020 arasında olan biletler, 31 Mayıs 2020 tarihine kadar ücretsiz olarak istenilen başka bir tarihe yeniden rezerve edilebilir. Eğer değişiklik yapılmak istenen biletin ücreti tarih veya varış destinasyonu değişikliği nedeniyle daha yüksek olursa aradaki fiyat farkı alınabilir.
 
2. Bilet değerinizi hesabınızda tutun ve yeni uçuş tarihinizi sonra belirleyin:
 
Dış hat uçuşları:
 
Mevcut rezervasyonlar ilk başta iptal edilecek, ancak ilgili bilet ve bilet tutarı aynı kalacak ve son uçuş günü 27 Mart 2021 olmak kaydıyla yeni uçuş tarihi belirlenebilecektir. Yolcularımız ayrıca başka bir destinasyon için de yeniden rezervasyon yapabilecektir. Yeniden rezervasyon işlemi nedeniyle hiçbir ceza uygulanmayacaktır. Eğer değişiklik yapılmak istenen biletin ücreti tarih veya varış destinasyonu değişikliği nedeniyle daha yüksek olursa aradaki fiyat farkı alınabilir.
 
İade talep edilmesi halinde bilet kuralları uygulanır.
 
İç Hat Uçuşları:
 
25 Mart 2020 tarihinde yayınlanan Türk Sivil Havacılık Yolcu Yönetmeliği kapsamında Koronavirüs nedeniyle iptal olan seferler için bilet işlemleri aşağıdaki gibi düzenlenecektir:
 
Mevcut rezervasyonlar ilk başta iptal edilecek, ancak ilgili bilet ve bilet tutarı aynı kalacak ve son uçuş günü 27 Mart 2021 olmak kaydıyla yeni uçuş tarihi belirlenebilecektir. Yolcularımız ayrıca başka bir destinasyon için de yeniden rezervasyon yapabilecektir. Yeniden rezervasyon işlemi nedeniyle hiçbir ceza uygulanmayacaktır.
 
Eğer değişiklik yapılmak istenen biletin ücreti, tarih veya varış destinasyonu değişikliği nedeniyle daha yüksek olursa aradaki fiyat farkı alınabilir.
 
İade talep edilmesi halinde bilet kuralları uygulanır.
 
Mısır ve Yunanistan için seyahat kısıtlamaları
 
Mısır’a ve Yunanistan’a olan tüm uçuşlarımız 30 Nisan 2020’ye kadar askıya alınmıştır.
 
Bilet rezervasyonunu tur operatörü üzerinden yapan yolcularımızın konuyla ilgili doğrudan tur operatörleriyle iletişime geçmesini rica ederiz.
 
Lübnan’a karşılıklı uçuşlar hakkında seyahat bilgilendirmesi
 
Lübnan’a ve Lübnan’dan olan tüm uçuşlarımız 17 Nisan 2020’ye kadar (17 Nisan da dahil olmak üzere) askıya alınmıştır. SunExpress olarak uçuşunuzla ilgili yaşanabilecek olası değişikliklere karşı seyahatinize çıkmadan önce bilgi almanızı rica ederiz.
 
Irak’a karşılıklı uçuşlar hakkında seyahat bilgilendirmesi
 
Irak’a ve Irak’tan olan tüm uçuşlarımız 17 Nisan 2020’ye kadar (17 Nisan da dahil olmak üzere) askıya alınmıştır. SunExpress olarak uçuşunuzla ilgili yaşanabilecek olası değişikliklere karşı seyahatinize çıkmadan önce bilgi almanızı rica ederiz.

 

11 Nisan 2020 Cumartesi 13:29:28

İletişimclose

Uçak Bileti satın almak ve rezervasyon işlemleri yapmak için 7/24 müşteri temsilcilerinize web sitemizdeki telefonlardan ulaşabilirsiniz.

6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit