Tatilde Para Tasarrufu için Öneriler
Anasayfa Tatilde Para Tasarrufu için Öneriler

Tatilde Para Tasarrufu için Öneriler

Seyahat etmeye, gezip görmeye meraklı mısınız? Tatil yapmayı seviyor ama hep imkansızlıktan mı yakınıyorsunuz? Neden para biriktirmeyi denemiyorsunuz? Biriktirdiğiniz para ile farklı deneyimlere yelken açıp, yeni yerler görebilir, yeni dünyaları keşfedebilirsiniz.

Soru çok basit gelebilir, para biriktirmek, ama aslında bu çok da zor değil. Bazı pratik bilgilere sahip olmak ve bunları uygulamak yeterli. Diğer yandan para biriktirmenin en güzel yolu, pratik bilgilere sahip olup alternatif metodlar uygulamak ve böylece daha az para harcamaktır. Hazır ucuz uçak bileti bulmak eskisine göre daha kolayken, bence diğer ipuçlarına da bir göz atın. Daha çok gezmeyi ve yeni yerler görmeyi severiz çünkü.

1. Sezon Dışı Seyahat Edin

Tatil sezonlarında fiyatlar her zaman daha yüksek olur. Doluluk oranları yüksek olduğundan memnun kalacak yer bulmak da zor olabilir. Gezilecek yerler de her zaman daha kalabalık ve karmaşalı. Düşük sezon dönemlerde yapılacak tatil veya seyahatler, hem düşük fiyattan dolayı daha ucuz tatil imkanı sağlar hem de görülecek yerleri keyifle gezip, kalabalıktan kaçma fırsatı veriyor. Bu yüzden özellikle okulların kapalı olduğu dönemlerde ve herkesin sıkça tercih ettiği aylarda tatil planı yapmayın. Bayram dönemi ve resmi tatilleri de tatil dönemi anlayışınızdan çıkarın.

2. Hafta İçi Seyahat Edin

Hafta sonları tatile çıkma oranları daha yüksek, bu da fiyatların daha yüksek olması anlamına geliyor. Bu sadece konaklama için geçerli olsa da kalabalığın getirdiği talep, mekânlarda yer bulma veya ulaşım sıkıntılarına yol açabiliyor. Hafta içi için uzu uçak bileti bulmak daha kolay. Cuma, cumartesi ve pazar, seyahat edecekler için en sık tercih edilen günler olduğundan seyahat planınızı haftanın diğer dört gününe yoğunlaştırın. Özellikle salı ve çarşamba günleri bu konuda en şanslı günler.

3. Yemeğinizi Kendiniz Yapın

Tatile çıktığınızda apart otel türü yerleri tercih edip, kendi damak zevkinize göre yemek yapabilirsiniz. Tatil beldelerinde yemek fiyatları çoğunlukla pahalı oluyor. Örneğin Alaçatı'da en basit restoranda 2 kişilik yemek 150-200 TL bandında. Kendi yemeğinizi kendiniz yapıp para tasarrufu sağlamanız mümkün.

Tatilde de mi yemek yapacağım diye düşünmeyin, deneyin. Biriktirdiğiniz parayla Maldivler'de tatil yapacağınızı hayal edin! Son yıllarda hem Türkiye'de hem de birçok ülkede zincir marketlerin sayısı arttı. Bu marketlerden oldukça ucuza alışveriş yapıp para biriktirebilirsiniz. Ya da uğrayın gittiğiniz şehrin pazarlarına, en uygun yeme içme seçenekleri orada bir yerlerde karşınıza çıkar. Hiç olmadı sokak lezzetleri ile ekonomik bir beslenme modeli yaratabilirsiniz.

4. Lokal Organizasyon ve Aktiviteleri Takip Edin

Yaşadığınız yerde veya tatile çıktığınız yerde, belediyelerin veya sivil toplum örgütlerinin ücretsiz aktivitelerini takip edin. Yurt dışı şehirlerinin birçoğunda yerel yönetimin düzenlediği ücretsiz şehir turları bulunuyor. Turizm tanıtım ofislerine giderek bilgi alın. İlginizi çekecek aktiviteler ile tatiliniz renklendirirken paranız cebiniz kalır. Ücretsiz konserler, yarışmalar, sunumlar, sanat gösterileri veya film sunumları ilginizi çekebilir. Bunun için akıllı telefo uygulamalarına göz atın.

5. Şehir Merkezine Bağlı Kalmayın

Büyük şehirlerde, kalabalıkları çeken popüler mekanların dışında da gezilecek yerler, alışveriş ve eğlence mekanları var. Yeme içme, alışveriş ve diğer aktiviteler için bu bölgeler şehir merkezlerinden daha ekonomik fırsatlar sunuyor. Bu fırsatları şehirlerin fırsat sitelerinden bulabileceğiniz gibi, gideceğiniz yerle ilgili ön araştırma yaparken yerel resmi kaynakları (belediyeler, turizm tanıtma ofisleri) taramayı ihmal etmeyin. Hiçbir şey bilmiyorsanız arkadaşlarınıza sorun gitikleri ücretsiz keyif yapabileceğiniz yerleri öğrenin. Mesela Urla Yarımadası'ndaki Demircili koyunda bu görünen yer ücretsiz bir keşif seçeneği.

6. Ucuz Uçak Bileti Yakalayın

Uçak bileti masrafları, tatillerin en büyük giderlerinin başında geliyor. Uygun uçak bileti araştırırken interneti bolca kullanın. Çeşitli web sitelerinin sunduğu karşılaştırmalı uçak bilet fiyatlarını inceleyin. Sadece bir iki firmaya bağlı kalmayın. Adını bile duymadığınız yüzlerce güvenilir havayolu firması olduğunu unutmayın. Kısacası alışkanlıklarınızı değiştirerek farklı alternatifler üzerinde değerlendirme yapın. Bilet11.com, bu konuda eşsiz bir fırsat. Dünyanın dört bir yanından birçok hava yolu şirketi Bilet11 aracılığıyla erişilebilir durumda.

7. Esnek Olun

Eğer tatil tarihleriniz ile ilgili olarak esnek olursanız, bulduğunuz indirimli uçuş ve ucuz konaklama fırsatlarından daha kolay faydalanma şansı yakalarsınız. Sevdiğiniz otel, tur ve şehir hakkında takipte olun. Onların kısa süreler için yaptıkları indirim ve kampanyaları yakalayın. Tatilinizi buna göre planlayın. 

Sadece belli tarihlere tatilinizi sıkıştırmayın. Anlık fırsatlarla ele geçirilen sürpriz tatiller daha motive edici olabilir. Kafanızda farklı tatil tarihleri oluşturarak kampanyalara göre hareket etmeye çalışın. Keskin ve esnek olmayan tarihlere her zaman daha fazla ödeyeceğinizi aklınızdan çıkarmayın.

8. Popüler Rotaların Dışına Çıkın

Popüler mekanlar herkesin ilgi odağı, oysa bu mekânların dışında da ilgi çekici görülecek yerler de var. Popüler turist destinasyonları her zaman daha pahalı. Yüzünüzü başka yönlere de çevirin. Burada söz konusu olan sadece para tasarrufu değil, pek bilinmeyen çok ilginç gezilecek yerleri de keşfetmeye açık olun.

Gezi blogları başta olmak üzere, alternatif rotalar sunan ilginç yazılara göz gezdirin. Dünyada her yıl herkesin ilgisini çeken yerlerin dışında keşfedilecek binlerce rotanın olduğunu unutmayın.

9. Hafif Seyahat Edin

Bu aslında tatil ve seyahate çıkacaklar için altın kural. Valizinize doldurduğunuz şeylerin çoğna ihtiyacınız yok. Birçoğu açılmadan geri getirilecek şeylerden oluşuyor. Tıpkı valizinize koyup kullanmadığınız şeyler için gardırobunuza da kullanmayacağınız veya nadir kullanacağınız şeylerle doldurmayın. 

Buna harcayacağınız parayla hafta sonları bir yerlere kaçamaklar yapın. Güzel anlar biriktirmek eşya biriktirmekten daha iyidir. Fazla ağırlık sağlığınız olumsuz etkilediği kadar bazı ekonomik uçuşlarda bütçenizi de olumsuz etkileyebilir. Birçok uçuş firmasının ekstra ağırlıktan ekstra ücret aldığını bir kenara not edin.

10. Erken Rezervasyon Otelleri Fırsatlarını Kaçırmayın

Erken rezervasyon yapanların son dakikada plan yapanlara göre kazançlı çıktığı felsefesini akılda tutmak gerekiyor. Tatil planlama konusunda şartları zorlayarak, işletmeleri bu konuda esnek olmaya dönüştürebilirsiniz. Deneyin. Para tasarruf etmenin daha yüzlerce yolu var siz yeter ki araştırın, isteyin.

4 Nisan 2019 Perşembe 10:48:18

İletişimclose

Uçak Bileti satın almak ve rezervasyon işlemleri yapmak için 7/24 müşteri temsilcilerinize web sitemizdeki telefonlardan ulaşabilirsiniz.

6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit
6 Taksit